Közlekedés

Rendőrségi akcióterv fokozott figyelemmel

Rendőrségi akcióterv fokozott figyelemmel

2023. szeptember 26., kedd
Rendőrségi akcióterv fokozott figyelemmel

Az akció kezdetét vette szeptember 25., hétfő reggel 7 órakor és egészen október 2., reggel 7 óráig tart. A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált7. Rail Action Weekelnevezésű akció keretében valósul meg a fokozott figyelem.

Az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés biztonságának fenntartására és fokozására. A RAILPOL által koordinált akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését, továbbá azt, hogy a vasúti jelzőberendezéseket, a vasúti közlekedés biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen eszközöket, valamint az utasok tájékoztatására szolgáló eszközöket megrongálják - áll a közleményben.

Az ellenőrzés során kiemelt figyelmet fordítanak a mozgó vonatokra történő fel- és leszállásra, valamint a vasúti közlekedés folytonosságát veszélyeztető jogellenes és tiltott cselekmények megelőzésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.