Közlekedés

Zajjal járó éjszakai karbantartások lesznek és ideiglenesen módosul több menetrend is

Zajjal járó éjszakai karbantartások lesznek és ideiglenesen módosul több menetrend is

2023. augusztus 7., hétfő
Zajjal járó éjszakai karbantartások lesznek és ideiglenesen módosul több menetrend is

A Budapest–Cegléd-Szeged, a Szeged-Békéscsaba, valamint a Békéscsaba-Kötegyán vonalon előre tervezett éjszakai karbantartást végeznek a vasúti pályán - közölte a MÁV.

Szeged állomáson augusztus 8-ig éjszakánként 23:30-tól 4 óráig tart a munka. A következő városunkat érintő karbantartás augusztus 21-től 23-ig, valamint 27-től 30-ig éjszakánként 19 órától 5 óráig fog tartani a Szeged-Rókus - Hódmezővásárhely közötti pályán.

A zajterheléssel járó éjszakai munkavégzés miatt a lakosság megértését és türelmét kéri a vasúttársaság.

Karbantartások miatti változások:

A szegedi villamoshálózaton a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) beruházásában végzett karbantartás miatt augusztus 6-án 4 órától 27-én éjfélig a vasútvillamosok módosított menetrend szerint közlekednek.

A járatok helyett Szeged vasútállomás és Anna-kút között nappal „1-2” jelzéssel, éjszaka „1V” jelzéssel pótlóbuszok közlekednek. Az Anna-kúti ideiglenes villamosvégállomás forgalmi rendje miatt a korlátozás ideje alatt a vasútvillamosok csúcsidőben a megszokottnál ritkábban, csak 30 percenként indulnak, és forgalomtechnikai okok miatt a Hódmezővásárhely felől érkező járatok Rókus vasútállomásnál pár percet várakoznak.

A pótlóbuszokra Szeged vasútállomás irányába az Anna-kútnál a Tisza Lajos körúton lévő – Dugonics tér irányú – „Anna-kút (Tisza L. krt.)” villamos megállóban lehet felszállni, a pótlójáratok a Széchenyi téren a trolibuszmegállóban, a Bécsi körúton az Oldal utcában lévő ideiglenes buszmegállóban állnak meg, a Bem utcai megállóhelyet a buszok nem érintik.

Az Anna-kút irányába a pótlójáratokra Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes buszmegállóban, a Széchenyi téren a tér melletti buszmegállóban lehet felszállni. Rókus, Hódmezővásárhely felé az Anna-kútnál a tram-train járművek a Kossuth Lajos sugárúton lévő eredeti megállójukból indulnak, a pótlóbuszok a Tisza Lajos körúton található megállóhelyeken állnak meg.

A MÁV Szeged-Békéscsaba vasútvonalán Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között is karbantartást végeznek augusztus 21-től. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között.

A vasútvillamosok helyett az Anna-kút és Szeged vasútállomás között továbbra is a hónap elejétől megszokott pótlójáratok közlekednek a teljes üzemidőben.

Vasárnap estétől csütörtök hajnalig éjszakánként 19:05-től 5 óráig Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között is pótlóbuszok járnak, melyek a szegedi városi szakaszon lévő megállók kihagyásával, gyorsítva közlekednek, Rókus vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között megállnak Algyőn és a hódmezővásárhelyi megállókban. Ezek a pótlóbuszok Szegeden a „Rókusi II. Iskola” megállóban is megállnak, hogy biztosítsák az átszállást a 2-es villamoshoz. A szegedi városi szakaszon közlekedő tram-train szerelvényekhez a két város közti pótlóbuszok Rókusnál biztosítják a csatlakozást.

Szeged-Békéscsaba vonal vonatait érintő változások:

A Szeged-Békéscsaba vonal esti személyvonatai csak Hódmezővásárhely és Békéscsaba között közlekednek, Hódmezővásárhely vasútállomásnál a szegedi pótlóbuszokhoz biztosítják a csatlakozást. Az esti legutolsó, Hódmezővásárhelyről Orosházára induló személyvonat helyett pótlóbusz indul 23:26-kor.

Budapest-Szeged vonal:

A Budapest-Szeged közötti távolsági vonatokra Hódmezővásárhely felé Szegeden a közvetlen pótlóbuszokkal biztosítják a csatlakozást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.