Közlekedés

Az 1-es és 2-es villamosok se járnak szinte egész augusztusban

Az 1-es és 2-es villamosok se járnak szinte egész augusztusban

2023. augusztus 1., kedd
Az 1-es és 2-es villamosok se járnak szinte egész augusztusban

A közlekedés biztosítása érdekében "1-2" jelzésű villamospótló autóbuszok járnak majd. Így tehát az 1-es villamos Hódmezővásárhely és Anna-kút között, a 2-es villamos az Európa-liget és Anna-kút között jár majd.

„1-2” jelzésű összevont villamos- és vasútvillamospótló autóbuszok Szeged vasútállomás irányába a Széchenyi téren a trolibusz megállóhelyen, a Bécsi krt-on az Oldal utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyen állnak meg. A „Bem utca” megállóhely ideiglenesen szünetel. 

A pótlójáratok Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes megállóhelyről indulnak az Anna-kút irányába. A Széchenyi téren az autóbusz megállóhelyeken állnak majd meg. A „Galamb utca” villamos megállóhely ideiglenesen szünetel.

A Kossuth Lajos sugárúton nem változnak a megállók helyei, ugyanúgy lehet felszállni az Európa liget végállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás irányába közlekedő villamos ill. vasútvillamosokra. A járatokra amelyek az Anna-kút irányából haladnak a vasútállomás irányába, azokra a Tisza L. krt-on lévő – Dugonics tér irányú – „Anna-kút (Tisza L. krt.)” villamos megállóhelyen lehet felszállni majd.

Ami még az 1-es vasútvillamost érinti: 30 perces követési idővel közlekednek Hódmezővásárhely és Anna-kút között a járművek. Szintén pótlóbuszok töltik be a Rókus vasútállomásról 03:50 órakor Szeged vasútállomás felé közlekedő (33007), illetve a Szeged vasútállomásról 23:45 órakor Rókus vasútállomásig közlekedő (33088) vasútvillamosok szerepét. Ezeket "1V" jelzéssel lehet majd látni.

A megvásárolt menetjegyek a vonal teljes hosszára érvényesek, így tehát átszállás esetén a menetjegyet a másik felén is érvényesíteni kell.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.