Közlekedés

Lázár János: átalakítjuk a B kategóriás jogosítvány megszerzését

Lázár János: átalakítjuk a B kategóriás jogosítvány megszerzését

2023. július 12., szerda
Lázár János: átalakítjuk a B kategóriás jogosítvány megszerzését

Kedden arról beszélt Lázár János építési és közlekedési miniszter, hogy szükséges a KRESZ felülvizsgálata. Az építési és beruházási törvény bemutatása mellett tért ki a miniszter a közlekedési szabályzat megújítására.

A jelenlegi állapotában nem alkalmas arra a KRESZ, hogy helyet csináljon az utcán mindenkinek. Ez a hozzáállás nem megfelelő, hogy melyik szereplőt támogatjuk és melyiket nem, egy modern, innovatív közlekedési szabályzatra van szükség. Többek között ezeket emelte ki Lázár János.

A balesetek több mint kétharmada a járművezetők rossz döntésének következménye. Sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok”

– mondta a miniszter

Kiemelte, hogy a B kategóriás jogosítvány megszerzési feltételeit, annak rendszerét át kell alakítani. A személyautókra vonatkozó vezetői engedély kategóriájának átalakítását tervezi személy szerint.

A jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint pszichológia alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel. Nemcsak jobb jogszabályokra van szükség, hanem jobban is kellene vezetni”

- tette hozzá Lázár

A gyorshajtásra vezethető vissza a balesetek 30 százaléka. Az Árpád hídi kerékpáros-gázolást egyenesen gyilkosságnak tartja a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.