Közlekedés

Több hétre átalakul a forgalom a Tisza Lajos körúton

Több hétre átalakul a forgalom a Tisza Lajos körúton

2023. június 15., csütörtök
Több hétre átalakul a forgalom a Tisza Lajos körúton

Több mint egy hónapra megváltozik a közúti közlekedés a város egyik legforgalmasabb pontjában, a Tisza Lajos körút - Gutenberg utca csomópontjában. A változás a tömegközlekedést azonban csak 10 napig érinti.

Pályaburkolat felújítás miatt június 17. és július 23. között megváltozik a forgalom a Tisza Lajos körúton a Gutenberg utcai és a Hajnóczy utcai/Kígyó utca átjárókban - írja az SZKT. A tömegközlekedést 10 napig, azaz június 27-ig érinti a megváltozott forgalmi rend, a következőképp:

  • Anna-kút és Vadaspark / Fonógyári út / Kecskés között a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek,
  • Időszakosan korlátozásra kerül a Hajnóczy utcai gyalogos átkelés a Tisza Lajos körúton.

A betonkötési idő alatt a közúti forgalom számára azonban július 23-ig érvényben marad az ideiglenes forgalmi rend, ami a következőket jelenti:

  • A Gutenberg utcából balra nagy ívben az Anna-kút felé nem lehet kikanyarodni. Alternatív útvonal a Bolyai utca – Tábor utca – Mérey utca.
  • A Kígyó utcából balra nagy ívben a Dugonics tér felé nem lehet kikanyarodni. Alternatív útvonal a Nagy Jenő utca – Tisza Lajos körút.
  • Ez idő alatt a Tisza Lajos krt. – Hajnóczy utcai jelzőlámpa ki lesz kapcsolva.
Forrás: Szegedi Közlekedési Kft.

A közlekedési társaság felhívja a figyelmet, hogy a villamospályán közlekedő autóbuszok és trolibuszok a közúti sávokat fogják használni a Dugonics tér és a Károlyi utca között. 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.