Közlekedés

Így változik az SZKT, a MÁV és Volán menetrendje a pünkösdi hosszúhétvégén

Így változik az SZKT, a MÁV és Volán menetrendje a pünkösdi hosszúhétvégén

2023. május 26., péntek
Így változik az SZKT, a MÁV és Volán menetrendje a pünkösdi hosszúhétvégén

Minden közlekedési társaság menetrendjét érinti a hosszúhétvége, azonban, hogy az embernek ne legyen egyszerű dolga, mindenhol másképp változtatják meg. Összeszedtük a szegedieket érintő változásokat.

Legegyszerűbben idén az SZKT menetrendje változik: szombaton, vasárnap és hétfőn is „hétvégi” menetrend szerint fognak járni a tömegközlekedési eszközök. Egyetlen további változás, hogy a 72-es busz nem fog közlekedni, mivel az Auchan áruház zárva tart.

A Volánbusznál a héten nem lesz semmilyen változás a menetrendben, azonban hétfőn és kedden már nem a megszokottak szerint fognak közlekedni buszaik:

DátumKözlekedési rend
Május 26., pénteka hét utolsó munkanapja és tanítási napja
Május 27., szombatszabadnap
Május 28., vasárnapmunkaszüneti nap
Május 29., hétfőa hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti nap
Május 30., kedda hét első tanítási- és munkanapja
Május 31., szerdamunkanap, tanítási nap

A MÁV szintén más logika alapján módosította vonatai közlekedését:

Dátum Közlekedési rend
Május 28., vasárnap ünnepnap
Május 29., hétfő vasárnapi
Május 30., kedd munkanap

A MÁV közleményében kiemelte, a várhatóan nagyobb utaslétszám miatt több kocsival fognak indulni a vonatok, - köztük a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon is - azonban javasolják a jegyek elővételben történő megváltását.

A már nem tanuló 26 éven aluliak, a 33 százalékos hétvégi kedvezményt május 26-án 10 órától május 29-én éjfélig vehetik igénybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.