Közlekedés

Holnap indul a Hídivásár, így változik a trolibuszok közlekedési rendje a hétvégén

Holnap indul a Hídivásár, így változik a trolibuszok közlekedési rendje a hétvégén

2023. május 19., péntek
Holnap indul a Hídivásár, így változik a trolibuszok közlekedési rendje a hétvégén

Az egyhete tartó Borfesztivált holnap és holnapután kiegészíti Hídivásár és a Civilek Utcája az Oskola utcán, emiatt pedig alaposan megváltozik a forgalmi rend a hétvégén.

Mivel a Hídivásár idén a Belvárosi híd mellett a Torontál teret is belakja majd, így alaposan megnehezedik a közlekedés Újszeged irányába, legalábbis ha a belváros felől szeretnénk eljutni oda. A Szegedi Közlekedési Társaság tájékoztatása szerint az 5-ös és a 6-os troli helyett pótlóbuszok közlekednek, míg a 9-es és a 19-es trolibuszok módosított útvonalon közlekednek majd.

  • A két troli Újszeged, Gyermekkórház irányába a Bartók térig változatlanul közlekedik, onnan viszont Tisza Lajos körút (Károlyi utca), Anna-kút, Glattfelder Gyula tér, Szent-Györgyi Albert utca megállóhelyeken áll meg.
  • Körtöltés utca és Vértói út irányába Csanádi utca, Torontál Tér ideiglenes megállóhely, Napfényfürdő, Szent-Györgyi Albert utca, Széchenyi tér Vörösmarty utca felőli ideiglenes megállóhelyeken áll meg, a Tisza Lajos körúttól pedig változatlan útvonalon közlekedik tovább.
  • A két járat a Széchenyi tér megállóhelyet egyik irányban sem, Újszeged, Gyermekkórház irányban az eredeti Torontál tér megállóhelyet és a Csanádi utca megállóhelyet nem érintik.
  • Mindkét járat 20-30 percenként fog közlekedni.

Módosul továbbá a 9-es és a 19-es troli útvonala is.

A tájékoztatás szerint itt az eredeti trolijáratok maradnak forgalomban, azonban némileg változik az útvonal:

  • A 9-es troli Lugas utca, illetve a 19-es troli Tarján, Víztorony tér irányába a Bartók térig változatlanul közlekedik, ezután azonban a Tisza Lajos körúton és az Anna-kúton át halad a Glattfelder Gyula téri megállóhely felé, ahonnan már változatlan útvonalon haladnak tovább.
  • Bakay Nándor utca, illetve Makkosház felé a Széchenyi tér Vörösmarty utca felőli ideiglenes megállóhelyen állnak meg a Dózsa utcát követően, utána azonban Tisza Lajos körúttól ismét változatlan az útvonal.
  • A két járat azonban a Széchenyi tér (Kelemen utca) megállóhelyet és a Múzeum megállóhelyet egyik irányban sem, Tarján Víztorony tér/Lugas utca irányban a Dózsa utca megállóhelyet nem érinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.