Közlekedés

Lehet, hogy a szegedi tömegközlekedésben is használhatjuk majd a vármegyebérletet

Lehet, hogy a szegedi tömegközlekedésben is használhatjuk majd a vármegyebérletet

2023. április 20., csütörtök
Lehet, hogy a szegedi tömegközlekedésben is használhatjuk majd a vármegyebérletet

Lázár János építési és közlekedési miniszter a Rádió 7-nek több, a térséget érintő tervezett fejlesztésről is beszélt, ennek kapcsán pedig szó esett a déli határátkelőhelyek bővítéséről is.

A miniszter, aki a hódmezővásárhelyi-makói térség fideszes országgyűlési képviselője is, arról beszélt, hogy a térségben már zajló, illetve tervezett közlekedési fejlesztések közül kiemelkedik az idén elkészülő Szeged-Szabadka vasútvonal, valamint elmondta, hogy szeretnék átépíteni, bővíteni a röszkei, a kelebiai és hercegszántói határátkelőhelyet, foglalkoznak Magyarcsanádnál a Maros-híd újraépítésével, valamint megkezdik a 47-es út négysávosításának előkészítését is.

A májustól érvénybe lépő ország- és vármegyebérletekről is beszélt. Az már korábban is ismert volt, hogy a Volánbusz és a MÁV távolsági járatain túl a tram-train-en is korlátozások nélkül utazhatunk majd az új bérletekkel, a helyi tömegközlekedésben azonban nem, így a Szegedi Közlekedési Társaság járatain sem.

Lázár János szerint azonban nem kizárt, hogy a bérlet használata kiterjed a helyi tömegközlekedésre is.

Mint mondta, készen állnak arra, hogy tárgyaljanak a településekkel: milyen feltételek mellett lehetne felhasználni a vármegye- és országbérleteket a helyi járatokon. Hozzátette, Egerrel és Zalaegerszeggel már zajlanak az egyeztetések.

A miniszter kijelentése kapcsán megkerestük a Szegedi Közlekedési Társaságot, terveznek-e tárgyalásokat folytatni arról, hogy kiterjesszék az új bérletek használatát a szegedi tömegközlekedésben. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

(via MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.