Közlekedés

Új körforgalom épülhet Szegeden

Új körforgalom épülhet Szegeden

2023. február 7., kedd
Új körforgalom épülhet Szegeden

A Délmagyar vette észre, hogy a Közbeszerzési Értesítőben pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat, mely szerint átterveznék a Horgosi út és a Tompai kapu út csomópontját.

A kiírások szerint a nyertesnek körforgalomban kell elsősorban gondolkodnia, de a lámpás kereszteződés is szóba jöhet. A vadkerti teret és a közösségi közlekedés megállóit is érintenék a munkálatok.

A csomópont áttervezésével a környék is megújulna. A munkálatok idejére biztosítani kell a gyalogos- és kerékpárok közlekedést, és az ingatlanok megközelíthetőségét is.

Az is szerepel a kiírásban, hogy a lehetőségekhez mérten a zöldterületet is növelni kell.

Továbbá P+R parkolót, új buszöblöt és gyalogátkelőt is terveznie kell a kivitelezőnek.

A kiírás szerint a városvezetés mindenképpen körforgalomban gondolkodik, de összehasonlítási alapként tervezni kell egy jelzőlámpás vázlattervet is. A jelenlegi buszfordulót pedig megszüntetik és a belváros felé helyezik át, a Tompai úton pedig a Martonosi utcánál lévő gyalogátkelőhelyet is megszüntetnék.

Helyette az új buszöbölhöz közelebb az Alsó-Nyomás sornál kellene újat kialakítani.

A pályázatokat március 9-én bontják fel, a kivitelezést 150 nap alatt kell megvalósítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.