Közlekedés

Még idén összevonhatják a MÁV és a Volánbusz menetrendjét

Még idén összevonhatják a MÁV és a Volánbusz menetrendjét

2023. február 13., hétfő
Még idén összevonhatják a MÁV és a Volánbusz menetrendjét

Lázár János építési- és közlekedési miniszter egy hódmezővásárhelyi rádióban arról beszélt: hamarosan olcsóbb és szervezettebb lehet a tömegközlekedés Magyarországon.

A miniszter a rádiónak adott interjújában az új beruházási törvényről is beszélt. Mint mondta, minden meg fog változni, amelyben újraszabják az építésügy, az örökségvédelem és a településkép kérdésköreit.

Mint mondta, minden beruházás állami beruházás Magyarországon, ezek mindegyike pedig most az ő tárcájánál van. Kiemelte, az egész rendszert átalakítaná: jobb előkészítést, speciálisabb, végiggondoltabb munkkát szeretne.

Arra is utalt, hogy most ő az ország legnagyobb munkaadója, utalva arra, hogy a MÁV-Volán Csoport 57 ezer alkalmazottja tartozik hozzá.

,,Magyarországon 4-4,5 millió ember ingázik naponta, szeretnék nekik segíteni" - mondta Lázár János, hozzátéve, hogy most ezt tartja a legfontosabb célkitűzésének.

Hozzátette, nagy változásokat terveznek idén, amelyek közé az ,,új, egységes MÁV-Volán menetrend" is hozzátartozik, további tájékoztatást azonban elmondása szerint rövidesen a kormány és a miniszterelnök fog adni.

(via Infostart)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.