Közlekedés

Januártól tovább drágul a szegedi tömegközlekedés

Januártól tovább drágul a szegedi tömegközlekedés

2022. december 14., szerda
Januártól tovább drágul a szegedi tömegközlekedés

Tovább emelkedik a jegyek és a bérletek ára a Szegedi Közlekedési Társaság járatain január elsejétől - ezt még július elején szavazta meg a szegedi közgyűlés.

Ahogy júliusban a közgyűlés alkalmával kiderült, több lépcsőben emelik a díjszabásokat a szegedi tömegközlekedésben. Ezt a városvezetés azzal indokolta, hogy a koronavírus-járvány alatt rendkívül kevesen utaztak tömegközlekedéssel, az utazási szokások alapjaiban változtak meg, továbbá az infláció és a benzináremelkedés sem tett jót.

Így három lépcsőfokban emelnek árat, az elsőt szeptember elsején vezették be, ahogy ezzel együtt az időalapú jegyeket is. A második lépcsőfokot újév napjától vezetik be, januártól például a fedélzeti, elektronikus jegy 450 Ft helyett 500 Ft-ba fog kerülni - az elővételes jegy pedig 390 forint helyett lesz 430.

Itt azonban nem ér véget a történet, 2024 januárjártól ugyanis megint emelni fognak az árakon.

Az új díjszabáson a Volánbusz helyi érdekű járataira (busz), a Szegedi Közlekedési Társaság járataira (troli és villamos), valamint Szeged közigazgatási területén belül a tram-train-re is érvényes lesz. Az új árak teljes listája itt található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.