Közlekedés

A szegedi lakosságot is bevonnák az új déli Tisza-híd építésébe

A szegedi lakosságot is bevonnák az új déli Tisza-híd építésébe

2022. október 4., kedd
A szegedi lakosságot is bevonnák az új déli Tisza-híd építésébe

A harmadik Tiszai-híd lehet a témája a következő közmeghallgatásnak a pénteki közgyűlés egyik friss előterjesztése szerint.

A jogszabályok értelmében minden évben legalább egy alkalommal kötelező közmeghallgatást tartania az önkormányzatnak, ahol a város lakói közvetlenül a polgármesternek vagy az alpolgármesternek mondhatják el észrevételeiket.

Tavaly a PICK új szárnya volt a témája a közmeghallgatásnak, idén azonban egy jóval érdekesebb téma lehet az előterjesztés szerint: az Alsóvárost és Újszegedet összekötö déli Tisza-híd, azaz a ,,harmadik híd".

A javaslat szerint, melyet Nagy Sándor alpolgármester terjesztett be, ,,reális közelségbe került" a projekt megvalósulása, melynek fontosság tovább erősíti, hogy ,,egységes politikai konszenzus volt" a híd megvalósítása érdekében szükséges ,,valamennyi döntés meghozatala során."

A javaslat arra mutat rá, hogy a közgyűlés tagjain kívül a lakosságot is fontos tájékoztatni a projekt részleteiről. Ugyanakkor a gyakorlatban, ahogy fentebb is írtuk, a tájékoztatáson túl az állampolgárok is kérdezhetnek, megoszthatják az észrevételeiket - emiatt pedig különösen érdekes lehet a következő közmeghallgatás.

Amennyiben a közgyűlés pénteken elfogadja az előterjesztést, november 23-án hallgatja meg a lakosságot a témában a városvezetés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.