Közlekedés

Szegedről induló vonat ütközött egy gépjárművel, egy ember meghalt

Szegedről induló vonat ütközött egy gépjárművel, egy ember meghalt

2022. június 13., hétfő
Szegedről induló vonat ütközött egy gépjárművel, egy ember meghalt

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött egy gépjárművel.A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt tudatta a police.hu oldalon, hogy a balesetben egy 17 éves fiú meghalt.

A helyszínelés ideje alatt - várhatóan kora délelőttig - Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok.

Vonatpótló autóbuszt rendeltek az utasok elszállításához. A Budapest–Szeged vonalon utazóknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk, a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt. A vonaton senki nem sérült meg. A vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

A Cegléd állomás közelében lévő átjáróban történt baleset miatt a helyszínelés végéig – várhatóan kora délelőttig – szünetel a vonatközlekedés Cegléd és Nyársapát között. 

A Budapest-Cegléd-Szeged közötti InterCity-k Abony felé kerülnek,

és onnan folytatják az útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.

Az alábbi változások vannak:

  • A Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább.
  • A Szegedről Budapestre 6:45-kor elindult 707-es számú Napfény InterCity és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult 702-es számú Tiszavirág InterCity Abony felé kerülnek, és onnan folytatják útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.
  • A Kecskemétről Szolnokra 7:12-kor elindult 7612-es személyvonat nem érinti Ceglédet, közvetlenül Abony felé tér le Szolnokra. A Ceglédre tartó utasok Nagykőrösön szállhatnak át a 707-es számú Napfény InterCity-re.

Forrás: mavcsoport.hu
Borítókép: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.