Közlekedés

Elítélték a csengelei ittas sofőrt, aki halálra gázolt egy motorost

Elítélték a csengelei ittas sofőrt, aki halálra gázolt egy motorost

2022. február 17., csütörtök
Elítélték a csengelei ittas sofőrt, aki halálra gázolt egy motorost

Nyolc év börtönbüntetést szabott ki és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől a Szegedi Járásbíróság a Csengele közelében egy motorost ittasan halálra gázoló és a helyszínt segítségnyújtás nélkül elhagyó férfit.

A vádlott ellen a Szegedi Járási Ügyészség két ügyben emelt vádat, majd ügyészi indítványra, bírósági szakban került sor a két büntetőeljárás egyesítésére.

A vád szerint a vádlott 2020. szeptember 26-án, több órai előzetes alkoholfogyasztást követően terepjárójába ült, majd a falu külterületén a sebességhatárt átlépve, ittassága miatt áttért az út baloldalára és fékezés nélkül elütötte az ott szabályosan, motorral közlekedő sértettet. Az ütközés után az árokba hajtva állt meg, ahol segítséggel kiszállt az autóból, és visszament a szántóföldön eszméletlen állapotban fekvő sértetthez.

Őt meglökdöste, majd miután felszólítására nem kelt fel, magára hagyta. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A másik vádirat szerint a férfi még 2019 januárjában szintén hosszabb italozást követően autóba szállt, a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott. Ittas állapota folytán nem vett észre egy előtte szabályosan haladó, kanyarodáshoz készülő személygépjárművet, és beleütközött. A balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett két sértettnek kérésük ellenére segítséget nem nyújtott, hanem kocsijába visszaszállva a helyszínről elhajtott.

A vádlott mindkét cselekményt vezetői engedély hiányában követte el, mivel azt már korábban bevonták - szintén ittas járművezetés miatt.

A Szegedi Járásbíróság - a bűnösségét a vádiratokban foglaltak szerint az előkészítő ülésen beismerő - vádlottat halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettében, ittas járművezetés vétségében valamit három rendbeli, minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében mondta ki bűnösnek, és ezért 8 év börtönbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra valamint a járművezetéstől végleges hatályú eltiltásra ítélte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.