Közlekedés

Teljes a káosz a tram-train járatain

Teljes a káosz a tram-train járatain

2022. január 26., szerda
Teljes a káosz a tram-train járatain

Két napja arról tájékoztatjuk olvasónkat, hogy a vasútvillamos közlekedési rendje nem éppen a normál kerékvágásban zajlik - erről a MÁV ad ki folyamatosan közleményeket. Mi megkerestük a vasúttársaságot, hogy mi okoz fennakadásokat a tram-train vonalon, meddig kell még a módosult közlekedési rendre számítani, azonban kérdéseinkre ezidáig nem válaszoltak.

https://szegedma.hu/2022/01/ma-sem-jar-a-tram-train

Van, amikor át kell szállni

A MÁV arról ír közleményében, hogy január 26-tól módosult rend lesz érvényben a tram-train járatain. Mint írják, a járatok kétóránként Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között, a teljes útvonalon közlekednek: a menetrend szerinti indulási idők alapján páratlan órában a Hódmezővásárhelyről, míg páros órában a Szegedről induló vasútvillamosokkal lehet átszállás nélkül utazni.

A rákövetkező órában pótlóbusz és villamos közlekedik a tram-train helyett, egyszeri átszállással. Az utasoknak – főként a csúcsidőkben – a közúti menetidők és az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk.

Hogy néz ki a gyakorlatban?

  • Hódmezővásárhely vasútállomás – Szeged vasútállomás:
    • Hódmezővásárhely vasútállomásról minden páratlan óra 31-kor tram-train járat indul, mely a teljes útvonalon, Szeged vasútállomásig közlekedik.
    • Szeged vasútállomástól minden páros óra 38-kor tram-train járat indul, mely a teljes útvonalon, Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekedik.

Amikor nem megy végig a vasútvillamos...

  • Hódmezővásárhely vasútállomásról minden páros óra 31-kor pótlóbuszok indulnak, melyek Szeged, Rókus vasútállomásig közlekednek. Rókusnál az érkező pótlóbuszokhoz a városi szakaszon pótlóvillamos csatlakozik, melyek várhatóan 15 perces késéssel érkeznek meg Szeged vasútállomáshoz.
  • Szeged vasútállomásról a minden páratlan óra 38-kor induló vasútvillamos helyett kb. 5 perces késéssel pótlóvillamos indul Szeged, Rókus vasútállomásig. Rókusnál az érkező pótlóvillamoshoz pótlóbuszok csatlakoznak, melyek Hódmezővásárhely vasútállomásig közlekednek. A hódmezővásárhelyi szakaszra a pótlóbuszok várhatóan 15-20 perces késéssel érkeznek meg.
  • A buszok Algyőn a 47-es főútnál, a vasútállomás bejárati út nevű autóbusz-megállóban állnak meg.
  • A buszok Hódmezővásárhelyen a Kossuth téri megállót nem érintik, helyette az utasok a Tóalj utcában lévő Hősök terei autóbusz-megállóban érik el a járatokat.

Az előző két naphoz hasonlóan ma sem fognak közlekedni a sűrítő járatok, tehát amelyek Hódmezővásárhely vasútállomásról 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, illetve Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnának. Közölték azt is továbbá, hogy a Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, a Rókusról 13:42-kor Szeged vasútállomásra induló betétjáratok sem közlekednek.

Kérdéseinket újra elküldtük a MÁV részére a zűrzavarral kapcsolatban. Amint válaszolnak, tudatjuk önökkel a felordulás okát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.