Közlekedés

Jövő hétfőtől bővül a tram-train menetrendje

Jövő hétfőtől bővül a tram-train menetrendje

2022. január 6., csütörtök
Jövő hétfőtől bővül a tram-train menetrendje

A MÁV honlapján jelent meg egy közlemény, amely leírja: Január 10-étől hétköznaponként a hivatásforgalom szempontjából fontos reggeli és délutáni időszakokban 7 plusz járattal bővül a tram-train menetrendje, továbbá csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig éjjel is óránként fognak járni a vasútvillamosok.

Kedvelik az új közlekedési eszközt

Az ünnepek alatt sokszor 100%-os kihasználtsággal közlekedtek a tram-train járatok, amelyeket április 15-ig minden utas ingyenesen vehet igénybe. Sok család kelt útra az új járművekkel a téli szünetben csak azért, hogy kicsik és nagyok egyaránt kipróbálják az új közlekedési formát. Kedvelik a vasútvillamosokat a kerékpáros utasok is, hiszen az alacsonypadlós járművekre kényelmes a felszállás a biciklikkel is.

Mi változik a menetrendben?

  • 2022. január 10-től munkanapokon, csúcsidőben reggel és délután 7 plusz járattal sűrítik a menetrendet,
  • az új járatok Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor,
  • Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak

Munkanapokon további új betétjárat indul Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra, így a városi szakaszon is egyre többen választhatják a kényelmes új járműveket a villamosok mellett.

Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig éjszaka is óránként közlekednek a járatok a két város között, ezzel segítve a hétvégi kikapcsolódásból való biztonságos hazautazást.

A végleges menetrend kialakítása folyamatos vizsgálat alatt áll, amelyben a szakemberek figyelembe veszik az utasforgalmi próbaüzem tapasztalatait és az utasok észrevételeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.