Közlekedés

A hétvégén csak belépésre használható a röszkei határátkelő

A hétvégén csak belépésre használható a röszkei határátkelő

2022. január 7., péntek
A hétvégén csak belépésre használható a röszkei határátkelő

A belépés gyorsításáért szombaton és vasárnap ideiglenesen csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet, a Szerbiába tartók a röszkei autópálya-átkelőt vehetik igénybe - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

A megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezeléséért szombaton és vasárnap reggel 7 órától este 7 óráig csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Az utazók a gyorsabb határátlépésért Szerbia felől választhatják a tompai és hercegszántói átkelőket is, amelyek 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett ott vannak még a bácsalmási, bácsszentgyörgyi, tiszaszigeti, kübekházi közúti átkelők, ahol 7-től 19 óráig léphetnek át, illetve az ásotthalmi közúti határátkelőhely reggel 7-től este 10 óráig fogadja az utasokat.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.