Közlekedés

Újra járható az Oskola utca, ezekre figyeljen, ha arra jár!

Újra járható az Oskola utca, ezekre figyeljen, ha arra jár!

2021. november 20., szombat
Újra járható az Oskola utca, ezekre figyeljen, ha arra jár!

A vártnál korábban készült el az új burkolat az Oskola utcán, így az ismét teljes valójában megnyílt az autós- és a kerékpáros forgalom előtt, a mostani forgalmi rend már a végleges, ugyanakkor még ezt finomhangolások követhetik a következő hetekben.

Új közlekedési renddel és jelzőlámparendszerrel működik az újraburkolt Oskola utca, melyen alapvető, a kerékpárosokat és a közösségi közlekedést segítő átalakításokat végeztek el. A környéki útburkolati és egyéb felújításai ezzel nem fejeződtek be teljesen, de az elmúlt hetek, hónapok közlekedési káoszai némileg mérsékeltebbé válhatnak. A Szeged Pólus részletes tájékoztatása alapján összeszedtük, hol tartanak a munkálatok és mire kell figyelni a következő napokban.

Mi készült el, mi járható?

  • Az Oskola utcai úttest a Stefánia és a Híd utca között. A járdák burkolatépítése és a kapcsolódó munkák folytatódnak, a projekttel érintett terület teljes felújítása a terveknek megfelelően jövő nyárra készül el. Az ideiglenes gyalogosközlekedés burkolatlapokkal biztosított.
  • A Belvárosi hídfő csomópontja is kész az új jelzőlámparendszerrel. Ezek működését a következő hetekben a tapasztalatok szerint finomhangolják majd.
  • A Híd utca is elkészült,
  • ahogy a Stefánia is a hídfőtől a Vár utcáig. A Vár utcai gyalogos és biciklis átvezetés egyelőre a régiben marad. A színházi körforgalmon és a Stefánia többi részén továbbra is folynak a munkák.
  • A Dóm tértől az Oskola utcán át egészen a Vár utcáig bezárólag a Stefánián az út két oldalán, már egymástól elválasztva haladhatnak sávjukon a kerékpárosok.
  • A Színház felől az Oskola utca felé a bicikliseknek Vár utcai régi átvezetésnél kell áttérniük a menetirány szerinti jobb oldalra.
  • A Vár utcából irányhelyessé válik a kerékpáros közlekedés, számukra megszűnnek a terelőutak.
  • Az Oskola felől közvetlenül jobbra kanyarodva juthatnak fel a Hídra az autósok.
  • A Belvárosi hídra egyelőre ideiglenesen a Deák Ferenc utcából balra továbbra is fel lehet hajtani. Ez várhatóan december közepéig marad így, akkora lesznek készen ugyanis a Színházi körforgalom körüli munkálatok. Emellett a végleges forgalmi rend szerint a Stefániáról is balra lehet kanyarodni a hídra.

Külön figyelmet érdemel mostantól a A Híd utca Kelemen utca kereszteződése is: a nagyposta elől balra a hídra kanyarodó kerékpárosok zöldre elindulhatnak. De pirosnál a sárga felfestésnél megállva kell elsőbbséget adniuk a villamosoknak.

(via Szeged Pólus)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.