Közlekedés

Augusztus 20-án forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi téren az ünnepi rendezvény miatt

Augusztus 20-án forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi téren az ünnepi rendezvény miatt

2021. augusztus 18., szerda
Augusztus 20-án forgalomkorlátozás lesz a Széchenyi téren az ünnepi rendezvény miatt

Az eddig is rémes belvárosi közlekedést tovább rontja majd a pénteki nemzeti ünnep alkalmából szervezett egész napos rendezvénysorozat, ugyanis a Széchenyi téren forgalomkorlátozásokat vezetnek be a programok miatt. Még ezt a hetet kell kibírni, ugyanis hétfőtől már kevesebb korlátozás lesz érvényben a Híd utca környékén - erről korábbi cikkünkben olvashat.

https://szegedma.hu/2021/08/hetfotol-javul-a-helyzet-a-hid-utca-kornyeken-de-tovabbra-is-marad-a-kozlekedesi-kaosz

Kikerüli a Széchenyit a 9-es és 19-es troli

A Vértói úttól10:02, 10:22, 10:42 és 11:02 órakor induló9-es vonali járatok, valamint aMakkosházától10:10, 10:30, 10:50 és 11:10 induló19-es vonali járatokLugas utca / Tarján, Víztorony tér irányába a Széchenyi teret nem érintik. Ezek a járatoka Lugas u. / Víztorony tér irányábaa Bartók tér és a Glattfelder Gy. tér között a Széchenyi tér helyett a Tisza L. krt. feléterelőútvonalon közlekednek.

Kép: SZKT

A járatok nem érintik a Széchenyi tér ideiglenes megállóhelyet és a Dózsa utca megállóhelyet, helyette a terelőútvonalon lévő Tisza Lajos körút és az Anna-kút villamos megállóhelyeken állnak majd meg.

Az 5-ös troli sem marad ki a körből

A Belvárosi híd lezárásra kerül a tűzijáték miatt, az 5-ös vonalonKörtöltés utcától20:10,20:25,20:40,20:55,21:10 és 21:25 órakor induló, valamint azÚjszeged, Gyermekkórháztól20:17,20:32,20:47,21:02,21:17 és 21:32 induló járatok Széchenyi tér és Újszeged Gyermekkórház végállomás közöttterelőútvonalon fognak közlekedni.

Kép: SZKT

Újszeged, Gyermekkórház irányába a járatoka Bartók tértől a Széchenyi tér – Dózsa u. – József A. sgt. – Bertalan híd – Temesvári krt. – Újszeged, Gyermekkórház terelőútvonalon közlekednek. A járatok ebben az irányban nem érintik a „Torontál tér (P+R)” és a „Csanádi u.” megállóhelyeket, a Széchenyi térnél ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

Körtöltés utca irányába a járatokÚjszeged, Gyermekkórház – Csanádi u. – Vedres u. – Népkert sor – Bertalan híd – József A. sgt. – Vörösmarty u. – Széchenyi tér terelőútvonalon közlekednek. A járatok ebben az irányban pedig a „Torontál tér (P+R)” megállóhelyet hagyják ki.

A forgalomterelés idején az 5-ös vonali járatok Körtöltés utca és Újszeged, Gyermekkórház végállomás között a vonalon végig közlekednek, ezért a Bartók téri átszálló pontra nem térnek be!

A tűzijátékot követően a Széchényi térről sűrítőjáratok közlekednek az alábbi irányokba:

  • Széchenyi térről 5/19 összevont viszonylatonMakkosházésKörtöltés u.végállomások irányába
  • Széchenyi térrőlTarján, Víztorony térvégállomás irányába

A sűrítőjáratokon az előre váltott vonaljegyek, bérletek és utazási igazolványok érvényesek.

via SZKT

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.