Közlekedés

Mórahalom lehet a mentődrónok központja

Mórahalom lehet a mentődrónok központja

2021. február 17., szerda
Mórahalom lehet a mentődrónok központja

Dobó Róbert, az egyesület régióvezetője arról beszélt, hogy ugyanazt csinálják, mint hatósági mentéskor, ugyanazt a célt szolgálják, azzal a különbséggel, hogy ők a levegőből, egy más perspektívából tudják megmutatni a történéseket akár hőkamerával is.

- Mi éjjel-nappal tudunk repülni, függetlenül az időjárástól. Mostanában főleg a határvádelem területén tevékenykedünk – mondta a szakember. Az egyesületnek minden régióban van egy vezetője, aki tisztában van a környéken lévő drónosok tudásával, illetve jó kapcsolatot ápol megyei és régiós szinten az ottani hatóságokkal. Amikor egy esetnél a hatóság megkeresi a régióvezetőt, hogy segítsen, akkor ő a helyzetet mérlegelve megkeresi a legmegfelelőbb drónpilótát a feladatra, és felkéri, hogy segédkezzen a mentési, keresési munkában.

A közelmúltban Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere a támogatásáról biztosította az egyesületet, így remélhetőleg központot alakíthatnak majd ki a városban.

(Fotó: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.