Közlekedés

Októbertől okosjeggyel is utazhatunk Szegeden

Októbertől okosjeggyel is utazhatunk Szegeden

2020. szeptember 22., kedd
Októbertől okosjeggyel is utazhatunk Szegeden

Mobiltelefonra letölthető alkalmazáson keresztül is megvásárolható lesz a szegedi tömegközlekedési eszközökre érvényes vonaljegy és bérlet - jelentette be Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján.

Az október 1-én bevezetésre kerülő rendszer fejlesztését egy évvel ezelőtt indították el, jelenleg a tesztüzem zajlik. Az alkalmazás két mobilfizetési rendszerhez is csatlakozott, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerében már az összes jegy- és bérlettípus kapható, a MÁV-alkalmazásban azonban még várni kell az összes típusra, azzal egyelőre a 24 és 72 órás bérleteket lehet vásárolni. A mobilapplikációval vásárolt vonaljegyek ára 370 forint, a járművezetőnél továbbra is vásárolható lesz vonaljegy 450 forintért, papíralapú jegyek ára 320 forint marad.

Az SZKT már korábban bevezette a bankkártyás jegykiadót, ez a mostani fejlesztés pedig a tervek szerint egy újabb lépés a papíralapú jegyek megszüntetéséhez, ami a hosszú távú terve a cégnek - hangsúlyozta Majó-Petri Zoltán, az SZKT igazgatója.

A rendszerben először regisztrálni kell, a jegy vagy bérlet kiválasztása után bankkártyáról lehet fizetni, majd a járművek jegykezelő eszközein található QR-kód beolvasásával kell azt érvényesíteni. A jegy és bérlet bliccelésmentes, olyan biztonsági megoldások vannak beprogramozva, ami például meggátolja, hogy valaki egy korábbi jegyről készült képernyőkép készítésével próbáljon meg utazni.

(borítókép: www.delmagyar.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.