Közlekedés

Az ország több pontján szerveztek szerdán bringás reggelit

Az ország több pontján szerveztek szerdán bringás reggelit

2020. szeptember 9., szerda
Az ország több pontján szerveztek szerdán bringás reggelit

Kaderják Péter az MTI-nek elmondta, hogy az államtitkárság kiemelt feladatának tekinti, hogy a hazai közlekedés zöldítését minden lehetséges módon elősegítse. Az éghajlatváltozást okozó és helyi légszennyezések döntő része az egyéni közúti közlekedésből származik, ez adja az üvegházhatású gázok kibocsátásának egyötödét. A kormányzat minden olyan alternatívát támogatni kíván, amely ehhez képest kíméli az erőforrásokat és a klímát, valamint javítja a levegőminőséget.

Hozzátette, hogy a Bringázz a munkába! és a Bringás Reggeli kampányok szintén ennek a célnak a megvalósításához segítenek hozzá, hiszen a kerékpárral közlekedők erőforráskímélő módon járnak munkába. A kormányzat átfogó programmal támogatja többek között az elektromos robogók elterjedését és a városi buszközlekedés zöldítését, hogy a nagyobb magyar településeken a közösségi közlekedésben használt autóbuszok zéró kibocsátással bírjanak.

A mostani pandémiás helyzet rávilágít arra, hogy a jövőben jóval racionálisabban kell bánni az erőforrásokkal. A magyar kormányzat célja az, hogy uniós irányelvvel összhangban 2050-re hazánk is klímasemleges országgá váljon. Magyarországon jelenleg 4000 kilométer biciklis közlekedés céljára épült útszakasz van. 2010 óta 1300 kilométer új kerékpárszakasz épült, a 2014-2020 közötti uniós kohéziós időszakban 200 milliárd forintos támogatást fordítottak erre a célra - tette hozzá Kaderják Péter.

A Magyar Kerékpárosklub önkénteseivel, területi szervezeteivel és partnereivel közösen az egész országban évek óta reggelivel várja a biciklivel közlekedőket általában ősz elején. A Bringázz a munkába! kampány az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, a Magyar Kerékpárosklub szervezésében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium hozzájárulásával valósul meg. Az akció célja, hogy minél többen megismerjék a kerékpáros munkába járás előnyeit akár saját kerékpárral, akár MOL Bubi biciklikkel.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.