Közlekedés

Mindkét irányba járható az Algyői út

Mindkét irányba járható az Algyői út

2020. augusztus 29., szombat
Mindkét irányba járható az Algyői út

Négy hét után ismét a 47-es főúton közlekedhetnek a városból kifelé tartó autósok, már nem terelik őket a szervizútra, és a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járműveknek sem kell az M43-as autópálya felé kerülniük. Elkészültek ugyanis az aszfaltozással az Algyői úton a Ladvánszky–Baktói–Diadal utcai csomópontban. A jelzőtáblák és az útburkolati jelek egy része még hiányzik, ezért a sebességkorlátozást nem szüntették meg, erre táblák figyelmeztetik a közlekedőket.

Miután a 47-es út ismét mindkét irányban járhatóvá vált, a szervizúton is visszaállt a kétirányú forgalom, és megszűnt a megállási tilalom. A közlekedők azonban rövid idő múlva mindkét irányból csak a Diadal utcáig hajthatnak majd be a szervizútra. Hátra van ugyanis még egyebek mellett a Diadal utca főúthoz csatlakozó részének átépítése, ez várhatóan egy hónapon belül elkészül. A Diadal utca és az azt keresztező szervizút útpályáját megemelik a főút pályaszintjéhez igazodva. Továbbá a Diadal utcán, valamint a szervizúton átvezető gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki. Amíg ezek a munkálatok tartanak, a Diadal utcának a 47-esbe torkolló vége zárva lesz a forgalom elől, és a szervizúton közlekedők sem tudnak keresztülhajtani a Diadal utcán.

A Baktói utcának a főúthoz újonnan kiépített csatlakozásánál is folyik még a munka a következő hetekben, addig ez az úttorkolat is zárva lesz a forgalom elől.

Az intelligens, forgalomfigyelő jelzőlámpás csomópont kiépítése a Fenntartható városi közlekedésfejlesztés Szegeden – II. ütem elnevezésű projekt keretében valósul meg európai uniós és önkormányzati forrásból. A fejlesztés eredményeként a mellékutcákból érkezőknek kevesebbet kell várniuk arra, hogy a 47-es útra hajthassanak, a forgalmas főúton kerékpárral és gyalog is biztonságosan lehet majd átkelni, a 47-esről a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok pedig előnyben részesülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.