Közlekedés

Szeptemberre megújul a Csillag tér

Szeptemberre megújul a Csillag tér

2020. július 21., kedd
Szeptemberre megújul a Csillag tér

Július 25-én zárják le és augusztus utolsó előtti napján adják vissza a forgalomnak Tarján legforgalmasabb csomópontját. Addig jelentős változások lesznek a tömegközlekedésben és az autós közlekedést is korlátozzák.

Uniós támogatásból és önkormányzati forrásból teljesen megújul a Csillag tér útburkolata. Ezzel egy időben szélesítik az utat a Lugas utcán, valamint a Budapesti körúton buszsávot hoznak létre - ez várhatóan sokat enyhít majd a reggeli és délutáni hatalmas dugókon. A környéken biztonságosabbá és gyorsabbá válik a kerékpáros és a közösségi közlekedés is. A legfontosabb változások a környéken a felújítás miatt:

  • A Csillag teret és az odavezető útszakaszokat lezárják.
  • Július 25-től a 9-es troli a Vértói út és a Széchenyi tér között közlekedik, a Széchenyi térről Tarján felé 9T jelzésű pótlóbusz jár módosított útvonalon.
  • A 10-es és 19-es troli, valamint a 20-as, 77-es, 77A-s, 84-es, 90-es, 90F-es és 90H-s autóbuszok is módosított útvonalon közlekednek.
  • A 21-es busz helyett a 20-as jár Új-Petőfitelep felé.
  • A trolik és buszok nem érintik a Lugas utcai végállomást és több megállót, ezek helyett ideiglenes megállókat alakítanak ki.
  • A trolik és buszok terelése miatt a Szamos, a Fecske és a Csaba utca egyes szakaszain július 24-én 8 órától tilos megállni.

A részletes menetrendi változásokról

itt olvashat tájékoztatás

t. A forgalomterelést pedig ezen a térképen tudja tanulmányozni:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.