Közérdekű

Visszakapod a repohár teljes árát a SZIN-en

Visszakapod a repohár teljes árát a SZIN-en

2023. augusztus 17., csütörtök
Visszakapod a repohár teljes árát a SZIN-en

A Szegedi Ifjúsági Napok már 2008-ban élharcosa volt a repohár bevezetésének, egy évvel később, a teljes fesztivál zöldítése miatt meg is kapta, első és azóta is egyedüli magyar fesztiválként, a fesztiválok környezettudatos tevékenységét minősítő Greener Festival Awards elismerést.

Az eldobható, egyszerhasználatos poharak azóta teljesen eltűntek a nagyobb zenei fesztiválokról, óriási mennyiségű műanyaghulladéktól szabadítva meg a rendezvényeket. A Coca-Cola SZIN - folytatva a hagyományokat -, idén is repohárban szolgálja ki a látogatókat, és - mint mindenhol – itt is betétdíjat kell fizetni az első pohárért, ami itt 700 forint lesz.

A szegedi fesztivál azonban engedékeny abban, hogy akár az elmúlt két évben beszerzett, viszont csak SZIN fesztiválos poharakat is behozhassák a látogatók.

A hozott vagy vásárolt repohár aztán folyamatosan cserélődik a SZIN-en a használt üresről, egy tiszta telire.

Az a tapasztalatunk, hogy a vendégek emlékként többnyire hazaviszik a SZIN dizájnos poharakat, mi pedig úgy döntöttünk, hogy újra visszahozhatják és újra használhatják ezeket

mondta Kolonics Erika, a Coca-Cola SZIN főszervezője.

Hiszen azon túl, hogy a repohár bevezetésével egyidőben eltűntek a pohárhegyek a fesztiválról, egy repohár akkor igazán környezettudatos termék, ha minél hosszabb ideig marad a rendszerben

tette hozzá a főszervező.

A fesztivál végén pedig, ha valaki úgy dönt, vissza is válthatja a poharat a Mastercard Visszaváltó Ponton, ahol a betétdíj teljes árát visszatérítik majd, készpénzmentes fesztiválként a Festipay- vagy bankkártyára.

Természetesen nálunk is vannak a repohár kezelésének költségei, az idén azonban a Mastercard segítségével meg tudjuk oldani, hogy a teljes ár a vendégek zsebébe kerüljön vissza

emelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.