Közérdekű

Szegeden is nyitott irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Szegeden is nyitott irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

2022. január 31., hétfő
Szegeden is nyitott irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

Hat helyszínen nyitott regionális irodát az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, így már vidéken is személyesen kezdeményezhető az ombudsman eljárása: akár már holnap is lehet menni a szegedi létesítménybe.

Eddig nem volt rá lehetőség vidéken

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa hétfőn Szegeden, a dél-alföldi területi iroda megnyitóján azt mondta, az ombudsmani hivatal működése során korábban soha nem volt lehetőség arra, hogy a vidéken élők a lakóhelyükön vagy annak közvetlen közelében kezdeményezhessenek eljárást.

Február 1-jétől Szegeden, Debrecenben és Győrben működik a hivatalnak területi irodája, és még ebben a negyedévben további három nagyvárosban - Székesfehérváron, Miskolcon és Pécsen - nyílik ilyen egység

- tudatta Kozma Ákos. Az ombudsman kifejtette, hivatalba lépése óta azon dolgozik, hogy tevékenységével minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. A járvány kezdete óta is arra törekszik, hogy személyesen lehessen ott a legtöbb helyszínen: immár több száz magyarországi intézménybe, a többi között gyermekvédelmi és büntetés-végrehajtási intézetekbe látogatott el.

A hivatalhoz évente mintegy nyolcezer beadvány érkezik, a rendészeti panaszoktól kezdve általános ombudsmani ügyekig. Tavaly év elejétől pedig a hivatal diszkriminációs ügyekben hatóságként is eljár.

A területi irodákban az állampolgárok eljárást kezdeményezhetnek, emellett az általános ombudsmani ügyekben segítséget, információt kaphatnak - mondta az alapvető jogok biztosa.

A szegedi iroda a Gogol Centerben nyitott meg, amely a Gogol utca 3. szám alatt található.

via MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.