Közérdekű

Elkezdték kézbesíteni a nyugdíjprémiumot, akár százezer forinthoz is juthatnak az idősek

Elkezdték kézbesíteni a nyugdíjprémiumot, akár százezer forinthoz is juthatnak az idősek

2021. november 11., csütörtök
Elkezdték kézbesíteni a nyugdíjprémiumot, akár százezer forinthoz is juthatnak az idősek

Ma reggel már elkezdték kézbesíteni azt a történelmi nagyságú nyugdíjprémiumot, amely kivétel nélkül minden időskorú állampolgárnak jár. Ez azt jelenti, hogy a hónap végéig minden nyugdíjas 80 000 forintot fog a kezébe - vagy a bankszámlájára - kapni a kormánytól.

Nem túlzás azt mondani, hogy sokaknak ez az összeg egy olyan segítséget jelent, ami létfontosságú az előttünk álló téli hónapokra: meleg ruhára, tüzelőre költik a javát a több tízezer forintnak. De van, aki az ünnepeket teszi meghittebbé az összegből; mindenhol akad helye a nyugdíjprémiumnak.

Mekkora összeg jár?

A minden várakozást túlszárnyaló magyar gazdasági teljesítménynek köszönhetően átlagosan több mint 100 ezer forintot kapnak készhez: a kormány intézkedéseinek köszönhetően a 80 ezer forintos nyugdíjprémium fölött 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok az időskorúak, akik átlagnyugdíjban részesülnek.

A nyugdíjemelési kompenzációról szóló rendelet szerint 2021. november 1-től, 2021. január 1-i visszamenőleges hatállyal 1,2 százalékkal hivatalból kell emelni az öregségi nyugdíjat, az özvegyi nyugdíjat és további 25 fajta időskori ellátást.

Gyakorlatilag a kormány 4,8 százalékos idei éves inflációig kompenzálja a nyugdíjasokat, megtartva a nyugdíjak vásárlóértékét.

Összességében ez azt jelenti, hogy éves szinten 21 750 forintnyi pluszbevételhez jutnak azok az időskorúak, akik átlagnyugdíjban részesülnek.

Ehhez még hozzájön a nyugdíjasoknak folyósítandó 80 ezer forintos nyugdíjprémium, tehát sokan 100 ezer forint feletti egyszeri jövedelemhez jutnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.