Közélet

Sanghaji delegációt fogadott az SZTE

Sanghaji delegációt fogadott az SZTE

2023. november 3., péntek
Sanghaji delegációt fogadott az SZTE

Az SZTE és a SISU 2012 óta folytat sikeres együttműködést, melynek legnagyobb eredménye az SZTE Konfuciusz Intézet létrejötte. Ennek apropóján az éves board meetingen a tagok értékelték az előző évet, illetve meghatározták a jövőbeni célokat.

Az SZTE vezetői reményüket fejezték ki a további sikeres együttműködésben, kiemelték: nyitottak a kínai kapcsolatok erősítésére, szélesítésére, a kínai hallgatók fogadására és ehhez továbbra is nagyban számítanak a SISU támogatására, segítségére.

Az öt fős kínai delegáció ezt követően az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar dékánjával találkozott és folytatott szakmai beszélgetést. Majd a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetem vezetői és a Szegedi Tudományegyetem vezetői részt vettek a Móra Ferenc Múzeumban azÖsszekapcsolódott szívek: 10 éves az Új Selyemútcímű kiállítás megnyitóján.

A Szegedi Tudományegyetemnek nagy felelőssége van abban, hogy közelebb hozza egymáshoz a földrajzilag távol élő emberek kultúráját – mondta el Prof. Dr. Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese. Az SZTE a Konfuciusz Intézettel szoros együttműködésben a Dél-Alföldi Régió kínai nyelvoktatását, a kínai kultúra terjesztését vállalta fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.