Közélet

Olyat káromkodott a rendőrségi szóvivő, hogy ki kellett sípolni

Olyat káromkodott a rendőrségi szóvivő, hogy ki kellett sípolni

2023. november 1., szerda
Olyat káromkodott a rendőrségi szóvivő, hogy ki kellett sípolni

Az online csalásokra hívta fel a figyelmet a rendőrség egy, a közösségi médiában megosztott videóban. "Beszéljünk egy kicsit komolyabb témáról, mi is tudunk róla, hogy a rendőrség nevében küldenek nektek sms-eket be nem fizetett bírságoktól, büntetésekről, és még ki tudja, mit fognak kitalálni" – mondta a Facebookon és az Instagramon is közzétett videójában Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A Covid-járvány idején, az operatív törzs tájékoztatóin népszerűvé vált ezredes így folytatta:

Azon gondolkoztam, hogy  valami ilyesmit mondanék neki, hogy Kedves csalók…

– itt kisípolták a mondanivalót, majd a szóvivő feltett egy kérdést, és válaszolt is rá, így:

Szerintetek küldünk mi olyan sms-t, amelyben pénzt kérünk tőletek? Biztos, hogy nem. Soha. Egyáltalán nem, nem fordulhat elő, nincs az a helyzet! Amikor tehát valaki azt állítja egy sms-ben, hogy tartozásotok van felénk, az hazugság, át…verés. Szóval legyetek óvatosak, ha kaptok egy ilyen üzenetet, ne kattintsatok a linkre, és ne fizessetek be semmit. Jelezzétek,  intézzük, azért vagyunk, hogy védelmezzünk titeket, az online térben is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.