Közélet

Mihálffy Béla a Gondosóra programról beszélt az Országgyűlésben (Videó!)

Mihálffy Béla a Gondosóra programról beszélt az Országgyűlésben (Videó!)

2023. november 7., kedd
Mihálffy Béla a Gondosóra programról beszélt az Országgyűlésben (Videó!)

Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője felszólalásában felhívta a figyelmet: a távol élő idős hozzátartozók gondozása nehezebbé vált, ezért tavaly kormányzati támogatással elindult a Gondosóra program. Az ingyenes, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás célja, hogy az idősek szükség esetén egy eszközön lévő egyetlen gomb megnyomásával jelezni tudják segítségkérési szándékukat.

A szolgáltatás segíti a generációk közötti szakadékok áthidalását. A Gondosóra program része annak a nyugdíjasokat támogató és segítő intézkedés sorozatnak, mely a kormány emberközpontú politikájának újabb bizonyítéka"

- fogalmazott a képviselő.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: a kormány célja, hogy minden lehetséges támogatást megadjon az időseknek. Ezért döntöttek a nyugdíjkiegészítésről, a nyugdíjprémiumról, ezért döntöttek a jövő évi nyugdíjemelésről és a 13. havi nyugdíj tartós visszaemeléséről.

A Gondosóra programot Európában is egyedülállónak nevezte, amely a 65 év felettieknek ingyenes. Jelezte: már több mint 250 ezren regisztráltak, és arra buzdította az időseket, hogy vegyék igénybe a szolgáltatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.