Közélet

Szombaton már a megújult műjégpálya várja a szegedieket

Szombaton már a megújult műjégpálya várja a szegedieket

2023. október 18., szerda
Szombaton már a megújult műjégpálya várja a szegedieket

Elkészült a 300 millió forintos beruházás, tehát a hétvégén már a megújult műjégpálya várja a szegedieket. A felújított létesítményt ráadásul szombaton kedvezményes áron lehet kipróbálni.

Közeledik a tél ami magával hozza a jeges szezont is. Az előző évbe ugyan közbeszólt az energiaválság, de idén kinyit a szegedi műjégpálya, amelyen az átadó alatt is korcsolyázni tanultak a gyerekek. Az elmúlt időszakban komoly fejlesztések zajlottak a létesítményben, így tehát egy megújult környezetbe érkezhetnek a hétvégén azok az érdeklődők, akik jégre szeretnének lépni Szegeden.

Nagy Katalin, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy bár hivatalosan már szerdán megnyitották a jégpályát, viszont azon már szeptember elején elkezdtek edzeni a sportolók, majd október közepétől a gyerekek számára délelőttönként korcsolyaoktatást vette kezdetét.

A nagyközönség számára pedig október 21-én nyitják meg a pályát, az eseményre kedvezményes belépőkkel várják az érdeklődőket. Három ciklusnyi jégidőt egyetlen, 800 forintos belépő áráért vásárolhatnak azok, akik kipróbálnák a felújított műjégpályát, ahol reggel kilenctől egészen 16.30-ig lehet majd korcsolyázni. 

18 órától pedig elkezdődik a Goodwill Pharma Szeged férfi jégkorongcsapatának mérkőzése akik az UNI Győr ETO HC ellen lépnek jégre. A meccsre 1000 forint lesz a belépő, a diákok, nyugdíjasok 500 forintért mehetnek be, míg a Szegedi Tudományegyetemről érkező első 100 hallgató ingyen tekintheti meg a hokimeccset.

Kovács Tamás, Szeged alpolgármestere kitért arra, hogy az új fejlesztéseknek köszönhetően többek között az új vendégöltöző, a vizesblokk, a közösségi hely, valamint emellett egy konditerem is elkészült, de a jégpálya biztonsági rendszere is megújult. Ehhez a 300 millió forintos, TAO-s forrásokból kivitelezett beruházáshoz a város 10%-nyi összeggel járult hozzá.

Kővári Árpád, a Tisza Volán SC elnöke elmondta, a palánkok, a hűtőrendszer és a jégfelújító is megújult, de új eredményjelzőt is kapott a létesítmény. A pályázatot a klub a Magyar Jégkorong Szövetségen keresztül nyújtotta be, és valósította meg.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.