Közélet

Szimpátiatüntetést rendeztek Szegeden Izrael mellett

Szimpátiatüntetést rendeztek Szegeden Izrael mellett

2023. október 13., péntek
Szimpátiatüntetést rendeztek Szegeden Izrael mellett

A Hit Gyülekezet szegedi közössége szimpátiatüntetést tartott pénteken Izrael állam mellett a Klauzál téren. Szabó Péter, a gyülekezet lelkésze köszöntötte a résztvevőket, majd hegedűn játszották el Izrael nemzeti himnuszát, a HaTikvát.

A múlt szombaton véres terrortámadás történt Izraelben. A holokauszt óta nem érte Izraelt ilyen kegyetlen támadás. Mi magyarok, magyar keresztények, Szeged város lakói, ezúton szeretnénk kifejezni részvétünket és együttérzésünket a Hamász terrorszervezet által elkövetett gyilkosságok ártatlan áldozatainak. Arra, amit a terroristák műveltek Izraelben, nincs magyarázat. Határozott álláspontunk szerint ártatlan emberek, köztük csecsemők, gyermekek és civil lakosok meggyilkolása elfogadhatatlan, megengedhetetlen és vállalhatatlan. Elítéljük ezeket a rémtetteket! Tudjuk, hogy ez már nemcsak Izraelről és a zsidóságról szól. Ez már a zsidó-keresztény civilizációról szól, ez már a zsidó-keresztény bibliai értékek és világ védelméről szól! Bízunk a helyzet mielőbbi rendezésében, imádkozunk Izraelért, és a világ vezetőiért, hogy józan döntéseket hozzanak e nehéz időben. Szeretjük Izraelt! Mert nekik köszönhetjük többek között a törvényt, a prófétákat, Jézus Krisztust, a Bibliát, és az egyház megszületését

– mondta Szabó Péter, majd a rövid szimpátiatüntetés a 122 -es zsoltár felolvasásával ért véget.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.