Közélet

Szilágyi Péter: az anyanyelv, a hagyományok és a hit megtartó ereje azok az értékek, amelyekre jövőt lehet építeni

Szilágyi Péter: az anyanyelv, a hagyományok és a hit megtartó ereje azok az értékek, amelyekre jövőt lehet építeni

2023. október 8., vasárnap
Szilágyi Péter: az anyanyelv, a hagyományok és a hit megtartó ereje azok az értékek, amelyekre jövőt lehet építeni

A helyettes államtitkár beszédébenköszönetét fejezte ki az intézménynek és Ókovács Szilveszter főigazgatónak, hogy idén is otthont adott az Operaház falai között az eskütételnek, megtisztelve ezzel azt a 22 leendő magyar állampolgárt, hogy az alkalom hangulatához méltó helyen, Magyarország legnagyobb és legimpozánsabb színpadán tegyék le állampolgári esküjüket - írja az MTI

Nemzeti öntudatunk lelkünk legmélyéről fakad. A történelem során nemzetünk tagjai számos alkalommal szorultak arra, hogy önmagukban elrejtve őrizzék magyarságukat egy szerencsésebb jövő eljöveteléig. Ezekben a nehéz időkben, amikor sok esetben bűn volt magyarnak lenni, csupán saját szívósságukban, kitartásukban és az isteni gondviselésben bízhattak. Több mint 100 évvel Trianon tragédiája után tudjuk, hogy ennek a szívósságnak, kitartásnak és lelki erőnek köszönhetjük, hogy megmaradtunk itt, a Kárpát-medencében, és ma is együtt ünnepelhetjük nemzetünk fővárosában magyarságunkat

mondta a helyettes államtitkár.

Az anyanyelv, a hagyományok és a hit megtartó ereje azok az értékek, amelyekre jövőt lehet építeni.

Mindvégig hittünk és hiszünk a nemzet határok feletti összetartozásában

tette hozzá.

"Nemzeti hitvallásunkban ígéretet tettünk arra, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. Igéretünkhöz mindmáig hűek maradtunk, és továbbra is azok maradunk"

- jelentette ki Szilágyi Péter.

A 2010-ben megválasztott kormány első intézkedései között rendelkezett arról, hogy visszaszolgáltatja a határon kívül rekedt magyaroknak a magyar állampolgárságukat, az egyszerű honosításnak köszönhetően mára 1 millió 175 ezer külhoni magyar kaphatta meg a magyar állampolgárságot - fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.