Közélet

SZETÁV: az elmúlt évek egyik legbékésebb fűtésindításán van túl Szeged

SZETÁV: az elmúlt évek egyik legbékésebb fűtésindításán van túl Szeged

2023. október 18., szerda
SZETÁV: az elmúlt évek egyik legbékésebb fűtésindításán van túl Szeged

Már a legelején tisztázni szerette volna azt a tévhitet, ami a legtöbb ember fejében él. Nem október 15. a fűtési szezon hivatalos indulási dátuma, hanem ezt egy városi rendelet szabályozza, amelynek értelmében a fűtést akkor kell bekapcsolni, amikor a napi átlaghőmérséklet két egymást követő napon át 12 fok alatt alakul.

Megjegyezte, hogy ez egy véletlen folytán majdnem teljesen egybeesett az október 15-i dátummal. Hivatalosan egy nappal később, hétfőn indították el a távhőt Szegedre.

Természetesen bejelentések érkeztek, amiket fogadtak is, és jelenleg minden kapacitással ezen dolgoznak - emelte ki dr. Bozsó Gábor.

Azt meg kell azonban jegyezni, hogy az elmúlt évek egyik legbékésebb, legsimább fűtésindításán vagyunk túl

emelte ki a műszaki vezető.

Hozzáfűzte, hogy Szeged lakosságszámához képest 10-20 bejelentés az rendkívül jó arány.

Hangsúlyozta, hogy rengeteg preventív munkálatot végzett el a SZETÁV, ami rendkívüli módon megkönnyíti a dolgukat ebben az időszakban. Kiemelte, hogy minden problémát természetesen nem tudnak megoldani előre, hiszen ez egy idős rendszer, ami Szegedet látja el távhővel.

Arra hívta még fel a figyelmet Bozsó Gábor, hogy egy 289 kilométer hosszú vezetékről beszélünk, amin keresztül érkezik a távhő, tehát nem úgy működik, mint egy otthoni kazán, amin az ember elcsavarja a szelepet és már azonnal van meleg. Ezért is hangsúlyozzák a lakosság irányába, hogy türelemmel kell várni az induláskor.

Miután a SZETÁV megnyitja a csapot, elindul a távhő, az 1-2 napot vesz igénybe, hogy észlelhető legyen egy szegedi lakásban a radiátor melegsége.

A SZETÁV nevében arra kéri a lakosságot dr. Bozsó Gábor, hogy amennyiben rendellenességet észlelnek a távhőszolgáltatásban még egy-két nappal az indulás után is, akkor feltétlen kérjék a szolgáltató segítségét. A diszpécser telefonszáma a SZETÁV honlapján megtalálható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.