Közélet

A külső kifutón is megtekinthető a legújabb szegedi elefánt (Videó!)

A külső kifutón is megtekinthető a legújabb szegedi elefánt (Videó!)

2023. október 26., csütörtök
A külső kifutón is megtekinthető a legújabb szegedi elefánt (Videó!)

Szeptemberben újra három tagúvá vált a szegedi elefántcsapat, miután a Fővárosi Állatkertben 2017. november 8-án született Arun megérkezett a Szegedi Vadasparkba. Az elefántház nagytermében, állatorvosi biztosítás mellett október közepén engedték össze először egy szegedi elefántbikával. Minden viaskodás és küzdelem nélkül megismerkedtek egymással. A vezérbika jóval nagyobb termete egyértelműsítette a helyzetet, mégis Shah Rukh békés természete is hozzájárult ahhoz, hogy elmaradt a bikák ismerkedésekor megszokott harciaskodás. Arról az esetről ITT látható videó is.

A beilleszkedésben most két lépést is előrehaladtak: kedden a csapat minden tagját összeengedték, vagyis a vezérbika Shah Rukh után Félix is csatlakozott Arunhoz.

Szerdán pedig első alkalommal lépett ki a külső kifutóba Arun, egyelőre még Shah Rukh társaságában. Úgy néz ki, hogy az alaptermészetére türelmes vezérbika mellett Arun biztonságban érezheti magát, és nyugodtan eszegetve fedezte fel a közel egy hektáros kifutórendszert.

A Szegedi Vadaspark azt is közölte, Arun november 11-én fogja ünnepelni hatodik születésnapját. Az ’ünnepelni’ szó pedig nem elírás, hiszen a rajongói - mert azok is vannak - egy egyedi tortával szeretnének kedveskedni neki aznap.

Arunnak, Angele és Assam utódjának azért kellett elhagynia a fővárosi állatkertet, mert abba a korba lépett, mikor a fiatal bikák elhagyják a szülőcsapatukat. A nemzetközi fajmentő tenyészprogramok az állatok természetes viselkedésének megfelelően szervezik az állatok további sorsát, a fiatal elefántbikákból ún. agglegény csapatok alakulnak ki – ilyen látható Szegeden 2018 óta, mikor megépült az ázsiai elefántok bemutatója.

https://szegedma.hu/2023/09/ujabb-elefant-erkezett-szegedre-galeria

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.