Közélet

Rövidebb a nappal, viszont napsütéses őszi idővel telik

Rövidebb a nappal, viszont napsütéses őszi idővel telik

2023. október 30., hétfő
Rövidebb a nappal, viszont napsütéses őszi idővel telik

Ahogy megírtuk, a hétévégén áttért az ország a téli időszámításra, ezzel a nappalok megrövidültek.

Általában fátyolfelhős időre számíthatunk időnként szűrt napsütéssel, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 19 és 24 fok között alakul. Késő estére 10 és 19 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.