Közélet

Rendkívül fontos és értékes órát kapott Balázs Klári és Korda György (VIDEÓ A CIKKBEN)

Rendkívül fontos és értékes órát kapott Balázs Klári és Korda György (VIDEÓ A CIKKBEN)

2023. október 19., csütörtök
Rendkívül fontos és értékes órát kapott Balázs Klári és Korda György (VIDEÓ A CIKKBEN)

Európában egyedülálló módon a magyar kormány elindította a Gondosóra programot, amely egy ingyenesen igényelhető és havidíjmentes szolgáltatás, amit minden 65 év feletti kérhet, aki szeretné, hogy a nap 24 órájában biztonságban legyen.

NYUGALMAT AD AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

A Gondosóra lényege az, hogy biztonságot adjon a nyugdíjasnak, nyugalmat a hozzátartozónak, és elsősorban segítség egy gombnyomással. Sok idős ember él távol a szeretteitől, akik nap mint nap aggódnak értük, a Gondosóra baj esetén azonnal segítséget nyújt, használata rendkívül egyszerű, egyetlen gombnyomás és már érkezik is a segítség. Az eszközzel elérhető a 0-24 órás diszpécserszolgálat is, amelyen kétoldalú kommunikáció folytatható. A diszpécserek baj esetén azonnal értesítik a hatóságokat és a megadott kontaktszemélyeket. A jelzőeszköz víz- és ütésálló, erősebb ütést vagy esést érzékelve automatikusan jelzést ad a diszpécser szolgálatnak. A megfelelő töltöttségről az időseknek kell gondoskodni, viszont az eszköz jelzi is, ha már merülőben van.

Egy gombnyomás és jön a segítség Fotó: MTI/Soós Lajos

„A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról”-mondta a programról korábban Nyitari Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

A program népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a napokban Korda György és Balázs Klári is megkapta a gondosóráját. A művészházaspárnak Nyitrai Zsolt mutatta a be az órát, amiről egy videó is készült.

„Használjuk a gondosórát, mert életet menthet”

- mondta a kisfilmben Korda György.

A szolgáltatásra a gondosora.hu weboldalon, telefonon, vagy visszahívást kérve a Regisztrációs Ügyfélszolgálat 06-1-445-00-80-as telefonszámán, illetve papír alapon, a felhasználó, vagy a segítő által lehet jelentkezni – tájékoztatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.