Közélet

Pályaorientációs napot rendeztek szerdán a Vedresben

Pályaorientációs napot rendeztek szerdán a  Vedresben

2023. október 25., szerda
Pályaorientációs napot rendeztek szerdán a  Vedresben

Építsd a jövőd címmel rendeztek pályaorientációs napot szerdán a Szegedi SZC Vedres István Technikumban. A programon részt vevő 500 nyolcadikos diákok játékos formában ismerhette meg az építőipari szakmákat az épületgépészettől a kárpitoson, központi fűtésszerelőn át a burkolóig.

Ki lehetett próbálni többek között a CNC forgácsolást, a fafaragást, a tetőfedést vagy éppen a térkövezést, de akár csempézésre vagy tapétázásra is volt lehetőség. A szakmák egy részét virtuálisan mutatták be, így azokról is tapasztalatot tudtak szerezni a diákok, amikhez egyébként komplexebb felszerelésre vagy speciális környezetre lenne szükség. Az iskolák mellett cégek is megjelentek a rendezvényen, így a fiatalok egyből azt is láthatták, a megszerzett szakmákkal hol tudnak elhelyezkedni és ott milyen feladatot tudnak majd végezni- írta meg a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.