Közélet

Orbán Viktor: aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja

Orbán Viktor: aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja

2023. október 26., csütörtök
Orbán Viktor: aki a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja

A miniszterelnök megérkezett az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára, és reményét fejezte ki, hogy Brüsszelben is belátják, hogy nyilvánvaló összefüggés van a terrorcselekmények és migráció között

Magyarország ellenzi a terrorizmust, ezért nem támogatja a migrációt sem, aki ugyanis a migrációt támogatja, az a terrorizmust is támogatja

-jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.

A miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarország álláspontja világos: nem akar pénzt adni a migránsoknak, és nem akar pénzt adni Ukrajnának sem, legfeljebb egy nagyon alapos előterjesztés alapján. A jelenlegi előterjesztések mögül azonban hiányoznak a komoly szakmai és politikai érvek.

Az, hogy adjunk több pénzt, nem fog menni, ezt el fogjuk utasítani

-húzta alá.

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdésre válaszolva a miniszterelnök közölte, Magyarországnak van béketerve, és minden kommunikációs csatornát nyitva kíván tartani Oroszországgal annak elfogadása reményében. Kijelentette, hogy Magyarország az egyetlen ország, amely a minden európai érdekében álló béke mellett áll ki.

Magyarországnak átlátható és nagyon egyértelmű békestratégiája van, és mindent meg akar tenni a béke elérése érdekében. Ezért úgy látja, minden lehetséges kommunikációs csatornát nyitva kell tartani az oroszokkal, különben nincs esély a békére.

Az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarország kiáll Izrael azon joga mellett, hogy megvédje magát és biztosítsa, hogy az október 7-én elkövetett terrortámadáshoz hasonló soha többé ne fordulhasson elő a Hamász iszlamista terrorszervezet részéről Izrael Állam ellen. Kijelentette továbbá, hogy szükség van a humanitárius segítségnyújtás biztosítására.

Magyar és európai álláspont szerint is két ország, Izrael és Egyiptom helyezkedik el a Földközi-tenger térségében, amelyek közül ha bármelyik instabillá válik, a térségből azonnal migrációs hullámok indulhatnak el Európa felé. Ennek elkerülésére stabilizálni kell ezen országokat, a régió stabilitása ugyanis az európaiak érdeke

-jelentette ki a miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.