Közélet

Október végéig érvényesek az előző tanévi, félévi diákigazolványok

Október végéig érvényesek az előző tanévi, félévi diákigazolványok

2023. október 24., kedd
Október végéig érvényesek az előző tanévi, félévi diákigazolványok

Október 31-ig jogosítanak utazási kedvezmény igénybevételére az előző tanévben, illetve félévben kapott diákigazolvány-matricák, ezért a MÁV-Volán-csoport arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, hogy időben gondoskodjanak okmányuk érvényességének meghosszabbításáról.

A MÁV Zrt. kedden közölte, hogy a köznevelési és felsőoktatási intézmények minden tanévben, illetve félévben érvényesítő matricával látják el a diákigazolványokat. A köznevelési intézményekben az éves matrica, a felsőoktatásban pedig a 2022/23-as tanév második félévi matricái október 31-ig érvényesek.

Tekintettel arra, hogy idén október 28. és november 5. közé esik az őszi szünet, érdemes az új matricákat időben beszerezni

közölték

Hozzátették, hogy a diákigazolvány érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31-ig, amelyben a tanuló betölti a 16. életévét. Azok a diákok, akik 2007. augusztus 31-e előtt születtek, ez év október 31-ig tudják matrica nélküli diákigazolvánnyal igazolni az utazási jogosultságukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.