Közélet

Novák Katalin: a család a legnagyobb segítség a megújulásban és a megmaradásban

Novák Katalin: a család a legnagyobb segítség a megújulásban és a megmaradásban

2023. október 31., kedd
Novák Katalin: a család a legnagyobb segítség a megújulásban és a megmaradásban

A család a legnagyobb segítség a megújulásban és a megmaradásban

-mondta Novák Katalin köztársasági elnök a reformáció ünnepe alkalmából tartott istentiszteleten kedden Sydney-ben.

Az államfő hozzátette: a gyermekek azok, akik folyamatos megújulásra késztetnek minket, és a gyermekek azok, akik a családot is folyamatosan megújítják. Így lehet a család a megmaradásnak és a megújulásnak egyaránt záloga

-mutatott rá.

Novák Katalin elmondta, hogy a családokra Magyarországon örök érvényű értékként tekintenek, amelyek a magyarság megmaradásának és megújulásának zálogai lehetnek. Ezért erősítik a családokat és ezért ismernek el minden magyar gyermeket, függetlenül attól, hogy hol születik a világban.

Ezért is adtuk vissza az állampolgárságot azoknak, akiket ez megillet. Ezért is helyeztük nemzeti alapra a magyar állampolgárságot, és ezért is van már 1 millió 100 ezer olyan magyar ember, aki ismét örülhet a magyar állampolgárságának

-hangsúlyozta.

A reformáció ünnepéhez kapcsolódva kifejtette: keresztény emberként és keresztény döntéshozóként is az a feladatunk, hogy felismerjük és megkülönböztessük egymástól az örök értékűt a megújíthatótól és megújítandótól.

Elmondta, mi, magyarok örök érvényűnek tekintjük nemzetünk, nyelvünk, hitünk, nemzeti, nyelvi, hitbéli és nemi identitásunkat. Ezeket nem váltogatjuk, nem cseréljük le, hanem úgy újulunk meg újra és újra, hogy közben maradunk azok, akik voltunk, akik vagyunk.

Novák Katalin kifejtette, Ausztráliában a hivatalos találkozók mellett a magyarság nyomában járt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.