Közélet

Mindenki biztonságban érezhette magát a magyar-szerb mérkőzésen

Mindenki biztonságban érezhette magát a magyar-szerb mérkőzésen

2023. október 16., hétfő
Mindenki biztonságban érezhette magát a magyar-szerb mérkőzésen

Bevetési egységek, tűzszerészek, lovas rendőrök, közlekedési járőrök és drónkezelők is részt vettek abban a rendőri biztosításban, amit a KR a BRFK állományával közösen hajtott végre október 14-én. A magyar-szerb labdarúgó-mérkőzésre – melyre minden jegy elkelt a Puskás Arénában – az egyenruhások is nagy erőkkel készültek. Tekintve, hogy a rangadó kiemelt kockázatú volt, ezért a meccs belső és külső biztosításáért is a rendőrség felelt - írja a police.hu

A KR több mint tíz csapatszolgálati századának bevonásával már szombat reggel megkezdődött a biztosítás feladatainak a végrehajtása. A BRFK egységeinek segítségével mind a vendég, mind a hazai szurkolók arénába történő eljutása biztonságos keretek között folyt. Ugyanúgy, ahogy a meccset követő távozásuk is. A szerb szurkolókkal történt egyeztetések közvetlensége és gördülékenysége érdekében a vendégszurkolókat kísérő egységnek szerbül beszélő magyar rendőrök is tagjai voltak.

Mindössze 26 intézkedés történt, pirotechnikai eszköz használata miatt hét alkalommal intézkedtek a rendőrök, míg a többi esetben egyéb szabálysértés miatt. A meccs alatt egy sportrendezvényről kizárt férfit állítottak elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.