Közélet

Marco Rossi Szegedre látogat

Marco Rossi Szegedre látogat

2023. október 5., csütörtök
Marco Rossi Szegedre látogat

Bicskei Bertalan 2001-es szegedi közönségtalálkozója után most Marco Rossi, a magyar foci válogatott szövetségi kapitánya érkezik a Tisza partjára. A Fekete házban fogják a sikeres edző jelenlétében bemutatni a róla készült portrét, mely sípját is tartalmazza - írja a Délmagyar.

A Fekete ház Hetedhét Hungarikon című kiállítására érkezik az olasz vezetőedző, aki a héten vette fel a magyar állampolgárságot. Egy sípot ajándékozott a gyűjteménynek Marco Rossi.

A síp felhasználásával egy portré készült a szövetségi kapitányról, melyet október 6-án lepleznek le Marco Rossi jelenlétében. A Veni Vidi Vi(n)ci című portrét Ördögh László festőművész készítette: az arcmás Rossi sípját is tartalmazza, és a mesterséges intelligencia felhasználásával, Leonardo da Vinci inspirációja nyomán készült. Az alkotás a gyűjtemény „Aranycsapat-falán”: Puskás, Grosics, Czibor és Zakariás ereklyéi, valamint a 6-3 sípja mellett kerül felavatásra.

Az alkotást sajtónyilvános esemény keretein belül, Marco Rossi jelenlétében mutatják be a sajtó képviselőinek október 6-án, pénteken 10.30-kor a Fekete házban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.