Közélet

Lázár János minisztériuma a KRESZ újraírásán dolgozik

Lázár János minisztériuma a KRESZ újraírásán dolgozik

2023. október 24., kedd
Lázár János minisztériuma a KRESZ újraírásán dolgozik

A közlekedési minisztérium szerint állami beavatkozást igényel a nagy teljesítményű autók elterjedése, ezért újraírnák a KRESZ-t - írta meg az Index.

Az elmúlt időszakban történt tragikus események, illetve a nagy teljesítményű autók ilyen fokú elterjedése állami beavatkozást igényel

- jelentette ki Ágh Péter, államtitkár.

Bakos Bernadett LMP-s országgyűlési képviselő kérdezett rá az Építési és Közlekedési Minisztériumnál (ÉKM) arra, támogatja-e azt a kormány, hogy a nagy teljesítményű személygépkocsiknak a vezetéséhez szigorúbb feltételeket kelljen teljesíteni.

Minderre reagált Ágh Péter, aki elismerte, hogy szükséges az állami beavatkozás. Emellett megerősítette, hogy zajlik a KRESZ felülvizsgálata, és ennek a részét képezi a nagy teljesítményű gépjárművek kérdésének a felülvizsgálata is. Magának a KRESZ-nek a felülvizsgálatára, valamint áttekintésére utoljára 2009-ben került sor.

Úgy gondolom, hogy a technológiai fejlődés, az új közlekedési eszközök megjelenése, a közlekedési infrastruktúra – és az ehhez tartozó társadalmi szokások – olyan mértékben változtak, amelyet egy módosítás már nem tud hatékonyan kezelni: újat kell alkotni. Olyan közlekedési rendet kell teremtenünk, amely reflektál a XXI. századi európai kihívásokra, amely koherens, mindenki szempontrendszerét a lehető legnagyobb mértékben figyelembe veszi, a biztonságra épül, de támogatja a gazdasági fejlődést

- jelentette ki a közlekedésért felelős minisztériumnak az államtitkára. Továbbá azt is kiemelte, Ágh Péter, hogy a legfontosabb és leghangsúlyosabb lépést a közlekedési kultúrának a megváltoztatásában látja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.