Közélet

Két szentmisét is tartanak a szegedi Dómban

Két szentmisét is tartanak a szegedi Dómban

2023. október 29., vasárnap
Két szentmisét is tartanak a szegedi Dómban

Mindenszentek ünnepén, november 1-jén 10 és 18 órakor lesz szentmise a dómban.

8 órakor a móravárosi Szent Kereszt templomban, fél tízkor a röszkei Páduai Szent Antal templomban, 11 órakor pedig a szentmihályi Szent Mihály templomban lesz ünnepi szentmise.

A röszkei temetőben 14 órakor szentmise, majd sírszentelés lesz. 16 órakor az újszegedi temetőkápolnánál igeliturgia lesz, majd a helyi lelkipásztorok a temetőgondoknál jelzett előzetes kérés alapján megszentelik az új sírokat.

Az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet templomban a 18 órai ünnepi szentmisét követően az elhunytakért végzik az imaórák énekes liturgiáját.

Halottak napján, november 2-án a gyászmise Móravárosban 16, Röszkén 17.30, Szentmihályon pedig 18.30 órakor kezdődik. A misék keretében a plébániákon korábban szolgált lelkipásztorokért, valamint az elhunyt hívekért imádkoznak.

A dómban a 10 órai mise keretében a Szegedi Dóm Látogatóközpont urnatemetőjében elhelyezett elhunytakért lesz közös imádság - írja a Délmagyar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.