Közélet

Két holtágba történt a több, mint hat tonna ponty telepítése

Két holtágba történt a több, mint hat tonna ponty telepítése

2023. október 15., vasárnap
Két holtágba történt a több, mint hat tonna ponty telepítése

Örömmel fogadjuk, hogy az elmúlt napokban nagy érdeklődéssel keresik fel szövetségi irodánkat a horgásztársak, hogy a gyönyörű ecsegi pikkelyesek, mely vizekbe, mikor és hány kg mennyiségben érkeznek

írta a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége a Facebook-posztjában.

A Mártélyi-holtágba (egyesületi gazdálkodás alá tartozó vízterület) és Körtvélyesi-holtágba történt pontytelepítés, összesen több mint 6 tonna mennyiségben.

A Tisza-folyóba Mindszentnél 1.028 kg és a Maros-folyóba Makónál 1.011 kg - mellett a nehezen megközelíthető vizek is sorra kerülhettek: az Akolszögi-holtág (621 kg) és a Gyálai-holtág SÁRGÁS szakasza (2.035 kg); valamint a szövetségi horgászvizek mellett, a Tiszaszigeti Sellő HE és a Csanádpalotai HE horgásztavaiba is érkeztek fogható méretű pontyok - írták.

A további tervezett telepítések is sikeresen megvalósultak. Az első állomás a Sándorfalvi-tó (egyesületi gazdálkodás alá tartozik) 505 kg, majd a Salakos csatorna 999 kg, a Maty-éri víztározó 1.693 kg, a Gyálai-holtág GÖRBE 1.011 kg és a holtág LISZTES szakasza 1.010 kg ponty mennyiségekkel gazdagodtak.

Fotó: Facebook / Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.