Közélet

Hamarosan Szegedre érkezik Karikó Katalin - itt találkozhat vele

Hamarosan Szegedre érkezik Karikó Katalin - itt találkozhat vele

2023. október 12., csütörtök
Hamarosan Szegedre érkezik Karikó Katalin - itt találkozhat vele

Október 12-én, csütörtökön Szegedre látogat Karikó Katalin Nobel-díjas kutatóprofesszor, ahol lehetőség nyílik arra, hogy személyesen is gratuláljanak számára a szegediek.

13 óra 15 perckor a Szegedi Tudományegyetem Dugonics téri épülete előtt köszöntik az egyetem, a város és a vármegye képviselői:

- Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke,

- Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora,

- Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja,

- Salgó László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja és

- Botka László, Szeged város polgármestere.

Ezt követően a Dugonics téri épület dísztermében 14 órakor sajtónyilvános ünnepi ülés kezdődik a világhírű tudós tiszteletére, amely a Dugonics téren elhelyezett kivetítőn, vagy a University of Szeged Facebook-oldalán tekinthető meg.

A Nobel-díjas kutató 17 órakor a JATE Klubban tart szemináriumot az egyetemi hallgatóknak. A beszélgetést szintén követhető lesz élőben is az egyetem közösségi oldalán.

A szegedi program zárásaként 19 órakor a JATE Klubtól ünnepi séta indul a Dóm térre, melyre a város lakosságát is várja az egyetem.

Borítókép: Hegedűs Róbert/MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.