Közélet

Karácsony Gergely mesés prémiumokat osztogat

Karácsony Gergely mesés prémiumokat osztogat

2023. október 9., hétfő
Karácsony Gergely mesés prémiumokat osztogat

A Városháza-botrányban érintett Barts J. Balázs tavalyi teljesítményét csaknem 10 millió forinttal jutalmazta a főpolgármester.

Újabb hatalmas összegű prémium kiosztásáról értesült a Magyar Nemzet a fővárosban, ráadásul Karácsony Gergely annak a Barts J. Balázsnak adott csaknem 10 millió forint pluszpénzt idén július 20-án, akit 2021 végén fegyelmiben részesített, amiért a vagyonkezelő vállalat vezérigazgatója befektetőkkel tárgyalt a Városháza eladásáról. Bár, mint aztán kiderült, ugyanebben az évben, 2021 végén jutalomban is részesítette Bartsot a főpolgármester.

Emlékezetes, hogy 2021 novemberében jelentek meg az első hangfelvételek a sajtóban arról, hogy a patinás épületegyüttes lehetséges értékesítéséről tárgyaltak befektetőkkel, a megbeszéléseken részt vett Barts J. Balázs is.

Az is kiderült a felvételek alapján, hogy jutalékos rendszert működtettek a Városházán, amelyen keresztül fű alatt értékesítettek fővárosi ingatlanokat. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult, ami ma is zajlik, és befolyással üzérkedéssel gyanúsítják a vélelmezett korrupciós rendszer kulcsfigurájának tartott, a baloldalhoz köthető Berki Zsoltot és testvérét, Berki Józsefet.

A napokban beszámoltak több fővárosi cégvezető mesés prémiumáról, az összes megítélt extra juttatás már közelíti a százmillió forintot, miközben a főpolgármester szerint súlyos anyagi helyzetben van az önkormányzat.

Via Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.