Közélet

Ifj. Lomnici Zoltán: a Horgos környékén történtek is Orbán Viktor álláspontját támasztják alá

Ifj. Lomnici Zoltán: a Horgos környékén történtek is Orbán Viktor álláspontját támasztják alá

2023. október 27., péntek
Ifj. Lomnici Zoltán: a Horgos környékén történtek is Orbán Viktor álláspontját támasztják alá

A Horgoson történt hajnali események is Orbán Viktor migrációval kapcsolatos álláspontját támasztják alá

-hangsúlyozta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója pénteken.

A szakértő szerint ha Brüsszel nem változtat a migrációval kapcsolatos álláspontján, akkor "a migránsbűnözés hamarosan nemcsak a tankönyvekben fog szerepelni", hanem az európai emberek mindennapjainak részévé válik.

Hozzátette, hogy az Európai Parlament (EP) jelenleg az európai és transzatlanti gazdasági és politikai lobbik rájuk gyakorolt hatása miatt nem az európai emberek érdekében politizál. Ifjabb Lomnici Zoltán a jövő évi EP-voksolás legnagyobb tétjét abban látja, hogy ki tud-e alakulni egy olyan markáns választói közösség, amelyet már nem tudnak elsöpörni, amely képes lehet elérni a változásokat. A szakértő szerint a migráció kérdésében Szlovákia és Lengyelország mellett akár Ausztria is Magyarország partnere lehet a következő időszakban.

A szerb rendőrség korábbi közlése szerint legkevesebb három ember meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban Horgos térségében a migránsbandák közötti lövöldözésben.

A közmédia helyszíni tudósítójának beszámolója szerint órákon keresztül dörögtek a fegyverek, a szerb biztonsági erők akciója, melynek során a különleges egységek a helyszínről húsz migránst szállítottak el, kora délután ért véget, de a helyi rendőrség a horgosi lakosoktól továbbra is azt kéri, hogy ne menjenek a környékre, ugyanakkor közölték, hogy a magyar határ közvetlen közelében fekvő település belterülete már biztonságos.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken úgy fogalmazott, Brüsszelben arra köteleznék Magyarországot, hogy építsen migránstáborokat, amelyeket ők töltenek fel olyan migránsokkal, akiket ők engedtek be. Hozzátette, hogy olyan migránsokat engedtek be, akik lőnek, a déli magyar határon megtámadják a rendőröket. A kormányfő egyértelművé tette, hogy amíg Magyarországnak nemzeti kormánya van, addig a magyar emberek biztonságát nem fogják kockáztatni.

https://szegedma.hu/2023/10/a-teljes-hatarsavban-feldorrentek-a-gepfegyverek-horgosnal

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.