Közélet

Gyopáros Alpár: jó irányba tart a vidék Magyarországon

Gyopáros Alpár: jó irányba tart a vidék Magyarországon

2023. október 11., szerda
Gyopáros Alpár: jó irányba tart a vidék Magyarországon

Folyamatosan javul a szolgáltatások "rétegződése", mivel az alapszintű szolgáltatások többsége ma már helyben elérhető, az emberek jellemzően a közép- és magasszintű szolgáltatásokért mennek be a nagyobb városokba - fogalmazott a politikus.

Megjegyezte: ha ezt a "szövetet" sikerül stabilizálni, akkor az emberek a kisebb falvakban is ösztönözhetők lesznek arra, hogy helyben maradjanak, helyben alapítsanak családot, vállaljanak gyermekeket.

Kórházat, egyetemet, stadiont természetesen nem fogunk építeni minden faluban, de játszóteret, óvodát igen

mondta Gyopáros Alpár.

Az elmúlt időszak fejlesztéseit felidézve beszélt arról is, hogy a Modern városok program forrásait jórészt olyan fejlesztésekre fordították, amelyek "nem álltak meg a városok határainál", hanem az egész térség előrelépését szolgálták - írja az MTI

Az önkormányzatok feladatrendszere az aktuális igények alapján folyamatosan alakul, de az önkormányzati rendszer generálisan "úgy jó, ahogy van."

- jelentette ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.